2013-10-22 17:29:48• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló november 3-ig- készül

Új filmek, színdarabok, érdekes előadások és koncertek az október 22-27. időszakra.

Október 25-től a Grand Mall Cinemában


Derült égből fasírt 2 - A második fogás (Cloudy 2) - Halfalvát elborította az égből hulló étel - és mert lakói torkig vannak már a sok égi fogással, takarítókat szerződtetnek. A cég hamar jóllakik a feladattal: beszélő kovászos uborkák, emberlelkű eprek özönlötték el a várost, és megjelenik egy hatalmas, sültkrumplilábú sajtpók is.
A 2. fogásban visszatér az első rész összes kedvelt szereplője. A főhős természetesen ismét a bogaras, de jó szándékú feltaláló, Flint Lockwood valamint hű szerelme a tévés időjáráslány, de terítékre kerül Flint morc atyja, valamint egy újabb beszélő majom.

Derült égből fasírt 2

Szupercella (Escape Plan) - A sikeres szökés három tényezőtől függ: az alaprajz ismerete, a rendszer átlátása, és segítség a falakon kívülről. Ray Breslin (Sylvester Stallone) egy biztonsági rendszerekkel foglalkozó hatóságnak dolgozik, börtönöket tesztelnek: meg kell találniuk a hiányzó láncszemet a szerkezetben, és ezzel megakadályozni, hogy az elítéltek kitörjenek a fogva tartóik kezei közül. Ray a legjobb emberük, ő az, aki képes megszökni bármilyen börtönből. A szervezet nagy megbízásra készül: elvállalják, hogy megvizsgálják az ultrabiztonságos, high-tech eszközökkel felszerelt intézmény, a Sírkő nevű szuperbörtön szökésállóságát.

Azonban hiba csúszik a rendszerbe, Rayt elrabolják és bebörtönzik. Mivel a Sírkő létezéséről is csak kevesen tudnak, a teljesen magára maradt Ray nem számíthat külső segítségre. Olyan elítéltek között kell társra találnia, akiket kivetett a társadalom, és már senkinek sem kellenek. Ilyen Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger) is, akit sikerül maga mellé állítania: meggyőzi, hogy vegyen részt merész, szinte lehetetlennek tűnő tervének kivitelezésében. És miközben Ray a világ egyik legjobban őrzött börtönéből próbál megszökni, szép lassan a kép is összeáll: kik és miért akarják örökre kiiktatni.

 

Szupercella

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.

Színház


A Harag György színtársulat októberi műsorterve

25-én, pénteken 17 órakor - H. C. Andersen: Pöttöm Panna - Szatmárnémeti Bábszínház- bábelőadás a Pódiumteremben - ünnepi hétvége

19 órakor - Móricz Zsigmond: Rokonok - Páskándi Géza bérlet - SZÉSZ, nagyterem

26-án, szombaton 11 órakor - 10 éves a bábtagozat - az ünnepi hétvége megnyitója - Ács Alajos Játékszín

Mátyás király szárnyai - a Márkus Bábszínház vendégjátéka - Ács Alajos Játékszín - ünnepi hétvége

18 órakor Csongor és Tünde - Márkus Bábszínház vendégjátéka - Ács Alajos Játékszín - ünnepi hétvége

27-én, vasárnap 11 órakor Vitéz László - Pályi János bábszínházának vendégjátéka - Ács Alajos Játékszín - ünnepi hétvége

12 órakor Ludibundus - középkori játszószínház - Ács Alajos Játékszín - ünnepi hétvége


Kiállítás


A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal előterében megtekinthető Szekeres Melinda fotókiállítása. Bővebben a tárlatról itt olvashatsz.

A szatmárnémeti Művészeti Galériában megtekinthető Muhi Sándor kiállítása A pillepalack kalandja címmel. A kiállításról információk itt.

A Megyei Tanács Galériában Bihari Beatrix Renáta, Dragos Vasile és Szodoray Parádi Aurora Hajnalka alkotásai láthatók.


Komolyzenei koncert


Csütörtökön, október 24-én a Dinu Lipatti Filharmónia hangversenytermében megrendezésre kerülő koncerttel ér véget a Szatmári Zenei Napok. A 18.30-tól kezdődő vokál-szimfónikus koncerten vezényel Horváth József, az est szólistái Liana Podlovschi szopránénekesnő és Balla Sándor bariton lesznek.

Buli


Október 26-án fergeteges buli lesz az egykori Kaméleonból átalakított Revel Klubban.


Halloween Party
gyerekeknek


Halloween buli gyerekeknek

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: